«Ευχαριστώ την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και έρχομαι τσιτωμένος»

Από το πρωί τα μέσα γέμισαν με διθυραμβικά posts για το χρυσό του Τέλογλου και το ήθος του. Αρχικά, συγχαρητήρια στον αθλητή για τη σπουδαία απόδοση του υπό αυτές τις κοινωνικές, οικονομικές και υγειονομικές συνθήκες.

Αναφορικά, με τα εύσημα για το χαρακτήρα των νέων αθλητών να αναφέρω πως η σεμνότητα και το ήθος, αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα των γενεών που βίωσαν αρχικά την οικονομική κρίση στο πετσί τους. Όσες/οι το 2010-11 ειδικά βρισκόμασταν ένα σκαλί προς την ενηλικίωση ή είχαμε μόλις περάσει στο πανεπιστήμιο, ζήσαμε από πρώτο χέρι τη κατάθλιψη της κρίσης και το τι σημαίνει να σου κόβονται κυριολεκτικά τα φτερά.

Το ίδια βέβαια και οι επόμενες γενιές που βρεθήκαν στη μετάβαση των εποχών. Με αποκορύφωμα τη νέα υγειονομική κρίση, που δεν άφησε καμιά και κανέναν ασυγκίνητη/ο. Καλώς ή κακώς οι κρίσεις αλλάζουν τους ανθρώπους και τις γενιές, ας ελπίσουμε προς το καλύτερο!

Τώρα, θέλω να κάνω μνεία και σε ένα ακόμη ζήτημα που με θλίψη μου σήμερα πέρας μια δημοσίευσης δεν το έχω διαβάσει!

Ο Τέλογλου προ καιρού είχε κάνει την εξής δήλωση: «Ευχαριστώ την κοπέλα μου που μου σπάει τα νεύρα και έρχομαι τσιτωμένος»

Μάλιστα το άρθρο νομιμοποίησε αυτά του τα λεγόμενα λέγοντας πως τα είπε αστειευόμενος! Πρέπει να διαχωρίσουμε τα εξής πράγματα: το υφολογικό και εκφραστικό μέσο -στη συγκεκριμένη περίπτωση αστείο, το οποίο βέβαια ως τέτοιο το χαρακτηρίζει το άρθρο- περιέχει μια μισογυνιστική πεποίθηση ευρέως διαδεδομένη στη κοινωνία μας και μέσω οποιουδήποτε εκφραστικού σχήματος αυτή πλασάρεται ως η κανονικότητα, κάτι αθώο και αστείο, καλύπτοντας τη πραγματική έμφυτη διάκριση.

Είναι λυπηρό που όντως αν και νέα γενιά ανδρών, με ήθος και σθένος σε πολλούς τομείς, όπως άλλωστε δείχνουν και τα κατορθώματά του, σε αυτό το κομμάτι μεγάλη μερίδα εξακολουθεί να υστερεί!

https://www.in.gr/…/tentoglou-eyxaristo-tin-kopela…/…

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *