Υπόθεση Φιλιππίδη.

Διάβασα χθες το βράδυ μια ανάρτηση που έλεγε ότι τα ελληνικά μέσα μαζικής ενημέρωσης έθαψαν το οπτικοακουστικό υλικό (βίντεο και φωτογραφία) μεταφοράς του από τις εισαγγελικές αρχές στη ΓΑΔΑ, καθώς κρίθηκε προφυλακιστέος για έναν βιασμό και δυο απόπειρες βιασμού.

Κατ’ έμε η διαπόμπευση των κατηγορουμένων ειδικά στα ειδεχθή εγκλήματα, από τα διαφορά μέσα μαζικής ενημέρωσης, παραβιάζει τα δικαιώματα του κατηγορουμένου, που ως νομικά πολιτισμένη κοινωνία προσφέρουμε. Τι εννοώ: ναι, κατόπιν εισαγγελικής άδειας να δίνεται στη δημοσίοτητα, η φωτογραφία του για να ταυτοποιηθούν οι πράξεις του. Όμως, το στήσιμο των τηλεοπτικών συνεργιών έξω από την Ευελπίδων μου θυμίζει τηλεδίκη και κυρίως μη προηγμένα κοινωνικά συστήματα!

Απλά και μόνον για την ικανοποίηση του θυμικού μας! Οι παθούσες επέλεξαν τη νόμιμη και νομική οδό, λαμβάνοντας υπόψη πως ζούμε σε σύγχρονες κοινωνίες, με θεσμούς, όσο και αν δεν τους εμπιστευόμαστε ή σεβόμαστε.

Αναφορικά, τώρα με την υπόθεση στις γυναίκες που κατάφεραν να σπάσουν τη σιωπή τους και κατήγγειλαν τον ηθοποιό, αξίζουν μονάχα συγχαηρητήρια να πάνε κόντρα στους οποίους φόβους και ανησυχίες και ουσιαστικά να τιμήσουν τον εαυτό τους, ασκώντας το έννομο τους δικαίωμα ! Η αυτοαξία μιας γυναίκας αποτελεί το κεντρικό ζητούμενο και εκεί οφείλουμε να σταθούμε, να αναδείξουμε αυτή τη κίνηση!Οι θηλυκότητες στάθηκαν γενναία απέναντι σε ένα τόσο στενάχωρο, βαρύ και ποινικά κολάσιμο γεγονός, αποδεικνύοντας στη πράξη την αξία της γυναικείας αυτοεκτίμησης!

Όσο, για τον ίδιο δυστυχώς ή ευτυχώς (αυτό το κρίνει η καθεμία και ο καθένας βάσει της κοσμοθεωρίας της/του) είδαμε και βλέπουμε την «αποκαθήλωση» τηλεοπτικών προτύπων, τα οποία έμπαιναν στο σπίτι μας από το δεκτή της τηλεόρασης. Η χρυσή και ιδανική ζωή που πλάσαραν και πλέον διαφημίζεται από τα social, απέχει παρασάγγας από την αλήθεια τους ως πρόσωπα και ψυχισμούς και αυτό είναι ίσως επίσης ανησυχητικό και τραγικό, πως πολλές και πολλοί μπαίνουν στο πειρασμό και δικαίως κάποιες φορές να τους ζηλεύουν.

Η μια και μοναδική Μαλβινάρα έλεγε: «υποπτεύομαι πολύ αυτούς που διαφημίζουν την ευτυχία τους.». Από την άλλη για κλείσω κάπως πιο ανάλαφρα θα σας έλεγα να ακούσετε το άσμα της Βανδής (ασχέτως αν τη ακούτε ή όχι) που λέει: ότι λάμπει δεν είναι χρυσός

#metoo. Me too movement pop art style banner with woman face

Πηγή Φωτογραφίας: Shutterstock

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *