Ας δώσουμε στα παιδιά μας φτερά!

Τις τελευταίες ημέρες αναδύεται μια νέα ρητορική στα μέσα ενημέρωσης: “οι άνδρες μαθαίνουν στη βία για να μην γίνουν gay”. Το διαβάσαμε και αυτό το ψευδό-επιχείρημα!

Ας μου εξηγήσει και έμενα κάποιος -κυρίως γονέας- τι σχέση έχει η χρήση βίας από τα αγόρια με τις σεξουαλικές προτιμήσεις; Πως δηλαδή η καλλιέργεια της επιθετικότητας από μικρή ηλικία συμβάλλει στον ανδρισμό; Λυπάμαι πολύ που εμπλέκετε στη κατάντια σας, την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Μια κοινότητα που προσπαθεί με ότι μέσα διαθέτει να γίνει ορατή και σεβάσμια, σε μια πουριτανική και συντηρητική κοινωνία, όπως αυτής της Ελλάδας.

Αδυνατώ να κάνω τη σύνδεση σεξουαλικής προσανατολισμού και βίας, διότι και πάλι προσπαθείτε με έμμεσο τρόπο να χειραγωγήσετε τη κοινή γνώμη, βάζοντας της ψευδοδιλήμματα του τύπου “αν είναι ο γιος μου να βγει gay, καλύτερα να βγει βίαιος!” . Πως είναι δυνατόν το ένα να επηρεάζει, το άλλο;

Αν θέλετε οι γιοί σας να μην βγουν κακοποιητές, “απλά” -που στη πράξη δεν είναι καθόλου απλό μεγαλώσετε τους με σεβασμό και κατανόηση σε οτιδήποτε και σε οποιονδήποτε διαφορετικό από αυτόν. Αν δεν δώσετε σεβασμό και αγάπη πρώτα από όλα εσείς οι ίδιοι στα παιδιά σας, ούτε και αυτά θα είναι ικανά να την δώσουν στον εαυτό τους και μετέπειτα σε άλλους ανθρώπους.

Ο σεβασμός στον συνάνθρωπο είτε λέγεται γυναίκα είτε άνδρας, πρέπει να είναι η βάση διαπαιδαγώγησης των παιδιών ανεξαρτήτως φύλου, διότι ο σεβασμός μαθαίνει στα παιδιά να συνυπάρχουν ειρηνικά, διατηρώντας τα βασικά όρια. Άλλωστε, η σεξουαλική ταυτότητα είναι το τελευταίο ζητούμενο, σε μια εποχή που εκλείπουν τα βασικά, οι βασικές αρχές και αξίες. Ας δώσουμε αυτές στα παιδιά μας και ας αφήσουμε εκείνα να αποφασίσουν για τις πιο προσωπικές τους προτιμήσεις.

Διδάξετε στα παιδιά σας την αξία της αγάπης, αντί την υπέροχη της βίας! Η αγάπη δίνει φτερά και στέρεες βάσεις στους ανθρώπους για να αναπτυχθούν και να πορευτούν στην ενήλική τους ζωή, ενώ η βία αντιθέτως κόβει τα φτερά και γεμίζει τους ανθρώπους με φόβο!

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *