ΜEDIA&GEA

«Ασκώ τα δικαιώματά μου, τηρώ τις υποχρεώσεις μου,στην Ευρώπη του αύριο»

Αυτήν την Παρασκευή 2 Ιουλίου 2021, 7-8 το απόγευμα (Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8) στην εκπομπή «Ασκώ τα δικαιώματά μου» του Περικλή Βασιλόπουλου καλεσμένοι είναι οι:

• Δημήτριος Λακασάς, Επιχειρηματίας και συγγραφέας του βιβλίου «Άνθρωπος 4.0. Για μια σοφή διαχείριση της 4ης Βιομηχανικής Επανάστασης», μιλά για την Πράσινη και Ψηφιακή Μετάβαση της Ελλάδας προς το 2030.

• Ιωάννα Στεντούμη, Δικηγόρος, με ειδίκευση στο Ποινικό Δίκαιο/Εγκληματολογία, μιλά για τις ποινικές διαστάσεις της Έμφυλης Βίας, τις γυναικοκτονίες και τις απαιτούμενες αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα για τη διασφάλιση των Δικαιωμάτων των Γυναικών.

• Από τη Θεσσαλονίκη, η Ειρήνη Περπερίδου, Δικηγόρος και Φιλόλογος, ιδρύτρια της εθελοντικής πρωτοβουλίας Gender Equality Assembly (GEA), μιλά για τον Γλωσσικό Σεξισμό, τους κανόνες χρήσεις της ορολογίας που είναι συμβατή με τα Δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας, όπως και για την τοξική αρρενωπότητα σε αντίθεση με την Δημιουργική Αρρενωπότητα που σέβεται τα Δικαιώματα των άλλων.

Αναδημοσίευση Σχολίου από την “Ένωση Πολιτών για την Παρέμβαση”.

Ευχαριστούμε θερμά τη “Κίνηση Πολιτών” για την αναδημοσίευση του post της Ειρήνης Π. Περπερίδου στο προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, σχετικά με τη νέα αποτρόπαια γυναικοκτονία:

“Διαβάζω με προσοχή τις αναρτήσεις και τα σχόλια σχετικά με τη νέα γυναικοκτονία. Εάν δεν μπορείτε ορθά και κοφτά -που λέμε λαϊκά- ή να το θέσω με όρους της Ακαδημίας. Εάν δεν μπορείτε με ξεκάθαρο και απλό λόγο, επιχειρηματολογώντας να καταδικάσετε απερίφραστα την εγκληματική πράξη, είναι προτιμότερο τουλάχιστον για σήμερα να σιωπάσετε. Η κοινωνία μας δεν χρειάζεται ακόμη έναν κρυφό υποστηρικτή της πατριαρχίας που με έμμεσο τρόπο ρίχνει και πάλι την ευθύνη στο θύμα! Βάλτε το καλά στο νου σας, όσο και αν δεν σας βολεύει: ΟΤΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΓΚΛΗΜΑΤΕΙ, ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΑΧΑ Ο ΙΔΙΟΣ. ΟΥΤΕ Η ΚΑΚΙΑ Η ΣΤΙΓΜΗ, ΟΥΤΕ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΨΕΜΑ ΚΑΙ Η ΔΗΘΕΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, ΟΥΤΕ Η ΥΠΟΤΙΘΕΜΕΝΗ ΜΟΙΧΕΙΑ. Η άτυχη κοπέλα ήταν 26 ετών, πήγε διακοπές με το σύντροφο της (και καλά) και γύρισε σε φέρετρο! Αυτή είναι η μοναδική ωμή αλήθεια, όλα τα άλλα είναι τεχνάσματα! Φτάνει πια με τη συγκεκαλυμμένη στήριξη στους γυναικοκτόνους που πλασαρίζεται ως στήριξη στα θύματα! Διαλεχτέ στρατόπεδο καθαρά και ντόμπρα!”

http://www.koinoniapoliton.gr/oi-draseis-mas/newsletters/paragogiki-ellada/archive/view/listid-7-paragogiki-ellada/mailid-623-e-library11122014.html?fbclid=IwAR0uRh_zCOE7x7_joiwXxFDHhlGMNoSMJhC-1qAF6NMkNg-vTrHRMRUL6Zg